Glæder mig til weekenden
Jonas, Roskilde, 15 år: Når jeg tænker på, hvad jeg glæder til ved at skulle på Ud i det Fri, glæder jeg mig til, at der skal ske noget spændende i weekenden.Jeg har været glad for alle de mange ture.Den bedste tur var skituren til Valåsen. Jeg stod på…

Jonas, Roskilde, 15 år

Tusind tak for den forskel I har gjort for Nanna og for os som familie.

Sikke en gave det har været, at Nanna har haft et frirum hos jer, hvor der var nærværende voksne, sjove aktiviteter og gode venskaber børnene imellem.

Vi har været meget glade for alle de år, Nanna har været hos “Ud i Det Fri” og ville ønske det kunne have fortsat.

Som mor har det været et fantastisk arbejde, vi har haft sammen. Jeg har følt mig inddraget og forstået og har været meget tryg ved, at Nanna kom hos jer i weekenderne.

Tusind tak for gode oplevelser. Hvor er det dejligt, vi kunne få nogle gode år hos jer.

Mor til Nanna, 14 år

Til Familien


 

En weekend starter fredag kl.17.00 og slutter søndag kl.15.00

Vi henter på en rute, så vi ankomer kl. 17.00 til Ud i det Fri. Vi henter børnene hjemme eller i SFOen, efter hvad der passer bedst. Vi kører børnene hjme herfra kl. 15.00 om søndagen.

Børnene bor 1 eller 2-3 på værelserne.

 

Barnet medbringer:

  • Skiftetøj, der passer til vejret og årstiden.
  • Badetøj, da vi ofte er i svømmehallen eller ved stranden.
  • Nattøj, tandbørste, hjmmesko, blade/bog, evt. sovedyr og evt. medicin.

 

En weekend ser eksempelvis således ud.

Fredag
17.00 Ankomst
18.00 Aftensmad
19.00 Spilaften (brætspil/lege)(vinterprogram)
20.00 Aftenprogram

Lørdag
08.50 Morgenvækning
9.00-9.30/10.00 Morgenmad + Medicin
9.30/10.00 Opvask + pakke madkasser
10.30/11.00 Udflugt
17.00 Lave aftensmad
18.00 Spise aftensmad
18.30 Opvask
19.00-22.00 Aftenaktiviteter
22.00-23.00 Godnat til børnene og de unge

Søndag
08.50 Morgenvækning
9.00-9.30 Morgenmad + Medicin
9.30 Opvask + pakke madkasser
10.30 Svømmehal eller anden aktivitet
15.00 Farvel

Morgenvækning
Vi spiser morgenmad afhængigt af årstiden og hvornår vi skal af sted på udflugt. Vi spiser morgenmad kl. 9.00 i vinterperioden. Hvis vi har været længe oppe kan morgenmaden strækkes til kl.9.30.Når der er nogle yngre børn, spiser vi morgenmad tidligere, hvis de vågner tidligere.Det er en vurdering. Hvis børnene er udsovede, er de i bedre humør og ryger ind i færre konflikter.Nogle vil gerne i bad inden morgenmaden, de bliver vækket før.

Sengetid
Sengetiden varierer fra de små og de store. Den kan også variere hos de små, hvor nogle har det bedst med at gå tidligt i seng.

Struktur og forudsigelighed

Alle årets weekender er fastlagt i en kalender, der tilsendes alle børn og unge og deres forældre eller plejefamilie.
Børnene hentes fredag efter skoletid på de aftalte opsamlingssteder eller kommer til aflastningsopholdsstedet med taxa eller kørt af forældrene. Forinden har børnene modtaget en plan for den kommende weekend, så de sammen med familien har forberedt sig på, hvad der er weekendens hovedaktivitet.
Weekenderne udgør en særlig lejlighed til at udvikle den enkeltes færdigheder indenfor de forskellige aktiviteter og samtidig have god tid til at være sammen og bygge kammeratskaberne op.
Weekenderne har deres egen rytme og struktur. Her er mulighed for at opbygge egne traditioner og en egen kultur. Fælles godnathistorie fredag aften, vækkes man med sød musik lørdag morgen, eller er der gåtur i skoven før morgenmaden? Hvem der vasker op og dækker bord ved de forskellige måltider, hvem der sidder hvor i bussen når vi kører. Traditionerne og trygheden ligger i alle de små faste rutiner, og i at det er de samme voksne og børn hver gang. Når rammerne ligger fast, kan aktiviteterne få lov til at være udfordrende og forskellige fra gang til gang.
Gennem året vil der være mange forskellige aktiviteter på programmet. Aktiviteterne tilpasses årstiden og selvfølgelig gruppen af børn, deres evner og interesser, og hvad der kan befordre fællesskabet. Vi har mulighed for at dele gruppen op i to eller flere, efter hvad vi vurderer, vil være bedst for helheden og de enkelte børn.