Om Weekend Aflastning


De fysiske rammer

Aflastningsopholdsstedet lejer sig ind i lokaler på 3.sal i bygning A på Boserupvej 100.
Vi har lejet en hel etage med 2 afdelinger med fællesrum i midten.Her er der i alt 12 værelser, en stue, en spisestue, et alrum med stue og spisestue og kreativafdeling, et spillerum, to køkkener, 2 depoter, kontor, 5 toiletter og 3 baderum. Desuden er der adgang til et vaskeri. Roskilde Friskole tilbyder lån af faciliteter så som klasseværelse med pc’ere, cykler, minibus, sports- og legeudstyr, værksteder mm.
Børnene og de unge kan bo på enkeltværelser, dobbeltværelser eller op til 4 sammen. Det er vores erfaring, at en del børn har brug for et eget værelse, og andre har netop brug for ikke at sove alene. På værelserne har de fast deres seng og sengetøj. Værelserne er ikke indrettet til aktiviteter. Her kan man sove eller sidde og hygge sig med en kammerat, men værelserne lægger op til at aktiviteterne foregår i de fælles rum.

Eksempel på en weekend

Fredagen er en opstartsdag med forskellige små sysler – hvor vi gerne bygger videre på noget, der startede sidste gang. Sommerhalvåret indeholder aktiviteter som at cykle i skoven, lave mad på bål, bade, spille bold, fiske, bygge huler, sove i telt, gå til underholdning i byparken mm. Vinterhalvåret har flere indendørsaktiviteter, så som at lave rollespilsudstyr, lave film, kunst, bage, arbejde i sløjdværkstedet, lave sport, tage i skøjtehal, bowle, gå i biografen, lave smykker eller deltage i fællesaktiviteter arrangeret af skolerne på stedet.
Hen ad vejen vil der være lejlighed til fordybelse, finder vi evner og interesser for musikudøvelse/ sang, eller for at lave film og spille teater vil det få plads i dagenes program og rutiner.
Lørdagen giver mulighed for at få en samlet lang dag til fordybelse, eller til større oplevelser på udflugter, eller at gennemføre et projektforløb. Lørdagens program kan således indeholde alt fra at fortsætte de små årstidsbestemte aktiviteter til at tage på tur sammen til f.eks. Rundetårn i København eller andre seværdigheder på Sjælland eller at tage til Valåsen i Sverige og stå på ski. Det kan være at høste æbler og lave marmelade og saft, at flyve med drager i efterårsvinden, at tage svømmemærker – eller lære at svømme eller blot lege i vandet i Køge badeland, at tage ud at fiske og tilberede fangsten. Det kan være at klæde sig ud og invitere til aftenparty, arrangere spilleaften med præmier til vinderne, at lære at trylle eller at gå i vikingernes fodspor og sejle med vikingeskib i Roskilde Fjord.
Søndagen har sine hyggelige rutiner, fortsætte fredagens aktiviteter, lave sport, svømme, lege, lave fotosider fra weekenden og printe ud for at vise til forældrene hjemme.
Weekenden slutter med en evaluering og en gennemgang af næste weekends planer.
Personale

Vi har erfarent pædagogisk uddannet personale.

Vi er de sammen voksne hver weekend, for at skabe tryghed og forudsigelighed og sammenhæng for udviklingen af børnene og de unge. Vi kan bygge videre på oplevelser, ønsker for aktiviteter eller samtaler fra sidste weekend.
Personalet er dækkende sammensat af kvindelige og mandlige medarbejdere. Der er “ældre” medarbejdere med mange års erfaringerne med børn og unge, og “yngre” medarbejdere, som har uddannelse som idrætsledere. Vi har personale med undervisningserfaring og kan tilbyde lektiehjælp til de ældre elever. Vi har desuden ansat en lærer fra Aleppo i Syrien. Dertil kommer hjælpere eller fagfolk ansat til særlige aktiviteter.

Transport

Vi henter børnene i SFO eller hjemme efter aftale og bringer børnene hjem igen.