Glæder mig til weekenden

Når jeg tænker på, hvad jeg glæder til ved at skulle på Ud i det Fri, glæder jeg mig til, at der skal ske noget spændende i weekenden.

Jeg har været glad for alle de mange ture.

Den bedste tur var skituren til Valåsen. Jeg stod på snowboard.Den næstbedste var, da vi spillede lasergame i Kongelunden. Det var sjovt.

Vi kommer på mange forskellige udflugter. Vi har været mange steder med dyr. Det interesserer mig Her meget, så det har jeg været glad for.

Jonas, Roskilde, 15 år

Om Weekend Aflastning


De fysiske rammer

Aflastningstilbuddet lejer sig ind i lokaler på 3.sal i bygning A på Boserupvej 100.
Vi har lejet en hel etage med 2 afdelinger med fællesrum i midten.Her er der i alt 12 værelser. Vi har rigelig med plads til mangfoldighed i programmet.

Roskilde Friskole tilbyder lån af faciliteter så som klasseværelse med pc’ere, cykler, minibus, sports- og legeudstyr, værksteder mm.

Børnene og de unge kan bo på enkeltværelser, dobbeltværelser eller op til 4 sammen. Det er vores erfaring, at en del børn har brug for et eget værelse, og andre har netop brug for ikke at sove alene. På værelserne har de fast deres seng og sengetøj. Værelserne er ikke indrettet til aktiviteter. Her kan man sove eller sidde og hygge sig med en kammerat. Aktiviteterne foregår i fællesrummene.

Eksempel på en weekend

Fredagen er en opstartsdag med forskellige små sysler – hvor vi gerne bygger videre på noget, der startede sidste gang. Sommerhalvåret indeholder aktiviteter udendørs. Vi kan cykle i skoven, lave mad på bål, bade, spille bold, fiske, bygge huler, sove i telt. Der kan også være underholdning i byparken mm. Vinterhalvåret har flere indendørsaktiviteter. Vi kan lave sværd ud af pap og gaffatape til rollespil. Vi kan lave film, kunst, bagværk og arbejde i sløjdværkstedet. Vi kan lave sport, tage i skøjtehal, bowle, gå i biografen, lave smykker eller deltage i fællesaktiviteter arrangeret af skolerne på stedet.

Hen ad vejen vil der være lejlighed til fordybelse. Vi kan spille musik og synge med på Karaoke. Vi hjælper desuden hinanden med daglige gøremål.
Lørdagen giver mulighed for en lang dag til fordybelse, en større udflugt eller et projektforløb.

Lørdagens program kan således indeholde årstidsbestemte aktiviteter. Men også ture. For eksempel til Rundetårn, Rovfuglepark, Legeland eller sågar til Valåsen skibakke i Sverige. Vi tager svømmemærker – eller leger i vandet i Køge badeland. Vi tager ud at fiske og tilbereder fangsten. Det kan være at vi arrangerer spilleaften med præmier til vinderne eller lærer at trylle.

Søndagen har sine hyggelige rutiner. Brunch, gåtur i skoven med hundene. Svømmehal, kreativhjørne, dåseskjul. Vi laver fotosider fra weekenden, som børnene kan vise derhejmme til forældrene.
Weekenden slutter med en evaluering og en gennemgang af næste weekends program.

Vi har erfarent pædagogisk uddannet personale.

Vi er de sammen voksne hver weekend, for at skabe tryghed og forudsigelighed og sammenhæng for udviklingen af børnene og de unge. Vi kan bygge videre på oplevelser, ønsker for aktiviteter eller samtaler fra sidste weekend.

Personalet er dækkende sammensat af kvindelige og mandlige medarbejdere. Der er “ældre” medarbejdere med mange års erfaringerne med børn og unge, og “yngre” medarbejdere, som har uddannelse som idrætsledere. Vi har personale med undervisningserfaring og kan tilbyde lektiehjælp til de ældre elever. Dertil kommer hjælpere eller fagfolk ansat til særlige aktiviteter.

Transport

Vi henter børnene i SFO eller hjemme efter aftale og bringer børnene hjem igen.